Ingrediente:

10  oua
425 g zahar
- 1100 ml lapte
- 1 buc esenta de vanilie
-  100 ml ulei
- 160 g faina alba
- 1 lingurite praf de copt
- 2 linguri cacao pudra


Pentru caramel turnați într-o cratiță 100 ml. apă şi 200 g. zahăr și puneți-o la foc. Lăsați la foc moderat şi amestecați periodic în el. Când conținutul devine maroniu turnați-l în tava pregătită pentru prăjitură și cu o lingură distribuiți-l rapid.
Pentru cremă puneți într-un bol: 8 ouă, 100 g. zahăr, 1 l lapte, esenţa de vanilie și mixați 2-3 minute
În alt bol pregătiți aluatul pentru blat: 2 ouă, 125 g. zahăr, uleiul, 100 ml. lapte, făină, praful de copt, cacao și mixați 2-3 minute.
Turnați în tavă, peste caramel, crema de lapte, și aluatul. Puneți tava cu prăjitură într-o tavă  mai mare in care turnăm apă. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 45-50 minute. Lăsați să se răcească, treceți cu cuțitul pe marginea blatului și întoarceți tava cu josul în sus pentru a se desprinde prăjitura.
Sursa de inspiratie este aici.

Vă urez pofta buna!!!!